Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ακροδεξιός τραυματίζει Κούρδο πολιτικό

Ο πρώην πρόεδρος του εκτός νόμου κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), Αχμέτ Tούρκ ξυλοκοπήθηκε από Τούρκο ακροδεξιό την ώρα που διάβαζε ανακοίνωση Τύπου μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Σαμψούντας. Ο Κούρδος πολιτικός νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη και δύο δόντια.

Κούρδοι πολιτικοί κατήγγειλαν ότι η αστυνομία ήταν πίσω από το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν εντός της περιμέτρου ασφαλείας που είχε δημιουργήσει η Αστυνομία.

Στο δικαστήριο εκδικαζόταν η υπόθεση της διαδήλωσης στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στην πόλη της Bulanik νοτιοανατολική επαρχία Mus κατά την οποία οι αδερφοί Turan και Μetin Bilen αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την δολοφονία δύο και τον τραυματισμό 10 ακόμη ατόμων.

Τα αδέρφια Turan και Μetin Bilen ιδιοκτήτες καταστήματος είχαν συγκρουστεί με Κούρδους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν μετά την απαγόρευση λειτουργίας του DTP, "επειδή αρνήθηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους" σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον κουρδικό πληθυσμό.

Ο κυβερνήτης της Σαμψούντας δήλωσε ότι για την επίθεση διεξάγεται έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου