Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο ιρακινό Κουρδιστάν

Εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες,  συγκεκριμένα τρεις λόχοι κομάντο και ένα τάγμα ειδικών δυνάμεων, διείσδυσαν την Τετάρτη σε βάθος τριών χιλιομέτρων στο έδαφος του Βορείου Ιράκ καταδιώκοντας ομάδα αυτονομιστών ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν.

Oι Τούρκοι στρατιώτες συνάντησαν ισχυρή ανίσταση απο Κούρδους Μαχητές και υπέστησαν σοβαρές απώλειες στο παραμεθόριο χωριό Gülyazı. Τουρκοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες  μεταφέρονται με ελικόπτερα του τουρκικού στρατού σε νοσοκομεία.

Η επιχείρηση καταδίωξης έγινε μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις 01:00 σήμερα τα ξημερώματα κατά μίας περιπόλου συνοριοφυλάκων στην επαρχία Σιρνάκ κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας Tούρκος στρατιώτης, δήλωσε το γενικό επιτελείο στρατού.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών βαθύτερα στην επικράτεια του Ιράκ, ωστόσο από την πλευρά των ανταρτών μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

Οι στρατιώτες παραμένουν στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν και στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου δεν αναφέρεται πότε θα αποχωρήσουν, αλλά ούτε και οι απώλειες του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις κατά των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ. Η τελευταία μεγάλη χερσαία εισβολή ήταν το Φεβρουάριο του 2008 όταν χιλιάδες στρατιώτες πέρασαν στο ιρακινό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου