Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων η γυναίκα ενός αξιωματικού, και 15 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που έγινε σήμερα με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στο στρατόπεδό του, στην Κωνσταντινούπολη.

Η είδηση ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται η ανήλικη κόρη ενός αξιωματικού, μέχρι στιγμής, δεν επιβαιβεώνεται από κουρδικές πηγές.

Η τηλεκατευθυνόμενη βόμβα εξερράγη την στιγμή που το λεωφορείο διερχόταν από την περιοχή Χάλκαλι της Κωνσταντινούπολης, όπου βρίσκεται συγκρότημα κατοικιών στρατιωτικών. Η γυναίκα που σκοτώθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat ήταν σύζηγος Τούρκου αξιωματικού, που επέβαινε στο λεωφορείο.




Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης, τα μάτια όμως όλων είναι στραμμένα προς την οργάνωση «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», η οποία έχει δηλώσει ότι θα μεταφέρει τον πόλεμο στα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:00, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα στα φυλάκια της Στρατοχωροφυλακής, στα χωριά Bağdere και Çatakköprü της κωμόπολης Σίλβαν, του Ντιγιάρμπακιρ.

Από την επίθση στο φυλάκιο του Μπάγντερε σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν δυο πολίτες.

(πρώτη ενημέρωση 10:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου