Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αγνοούν το δράμα των Κούρδων ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία, που στοίχισαν την ζωή δώδεκα στρατιωτών το Σαββατοκύριακο.

Αγνοώντας το δράμα του κουρδικού λαού, τάσσονται με το μέρος του ισχυρότερου, δηλαδή της Τουρκίας και επιμένουν ανιστόρητα να χαρακτηρίζουν τον εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό αγώνα μας ως "τρομοκρατία".

"Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες" δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από το Σαββατοκύριακο το ΡΚΚ είχε σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες.

"Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι κουρδικής καταγωγής είναι σταθερότητα, ειρήνη, ευημερία και δουλειά, όχι άλλες χαμένες ζωές" ανέφερε η Άντζελα Φιλότ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου για την Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

"Η λύση πρέπει να συνδέεται περισσότερο με το δημοκρατικό άνοιγμα που έχει αναλάβει η τουρκική κυβέρνηση" πρόσθεσε η ευρωπαία εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η διοίκηση του πρωθυπουργού Ερντογάν έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει την μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της χώρας.

Αυτοάμυνα για τους Κούρδους οι επιθέσεις του ΡΚΚ

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις του ΡΚΚ ξεκίνησαν αφού διέκοψε την μονομερή εκεχειρία που είχε κηρύξει, μετά την άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί πολιτική λύση στα προβλήματα της κουρδικής μειονότητας.

Το PKK ανακοίνωσε ότι διακόπτει την μονομερή κατάπαυση του πυρός και επαναλαμβάνει τις επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων εξαιτίας των επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του.

Ο ίδιος ο έγκλειστος πρόεδρος του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, δήλωσε πριν από ένα μήνα:

"Εγκαταλείπω τις προσπάθειες διαλόγου μετά τις 31 Μαΐου καθώς δεν μπόρεσα να βρω συνομιλητή". Η ευθύνη εναπόκειται τώρα στους ηγέτες του PKK και στο Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), το σημαντικότερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας", συνέχισε.

Σε άλλη ανακοίνωση, αναφέρει ότι θα εξαπολύει επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας εάν ο στρατός συνεχίσει την πολιτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ Ντενίς στέλεχος του ΡΚΚ από το βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου