Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Νεκροί 4 αστυνομικοί από επίθεση Κούρδων ανταρτών, λυντσάρισμα αθώων από το πλήθος

Επίθεση κατά του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Dörtyol πραγματοποίησε ομάδα ανταρτών, κατά την οποία σκοτώθηκαν 4 αστυνομικοί.

Τέσσερις αντάρτες μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους εταιρείας ταχυμεταφορών πλησίασαν το αρχηγείο με φορτηγάκι το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προσποιούμενοι ότι μετέφεραν αλληλογραφία και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, κατά σταθμευμένου οχήματος της αστυνομίας και κατά του κτιρίου.

Από τα πυρά των ανταρτών σκοτώθηκαν επί τόπου 3 αστυνομικοί και και ένας εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρέττας. Στο τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 50 κάλυκες.

Λυντσάρισμα αθώων και επίθεση σε γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος

Λίγο μετά την επίθεση επισημάνθηκε από την αστυνομία ένα αυτοκίνητο που θεωρήθηκε ύποπτο γιατί ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, αλλά όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί οι ύποπτοι ήταν άσχετοι με την επίθεση.

Όμως, ήδη στο κτίριο του Αρχηγείου της αστυνομίας, όπου μεταφέρθηκαν οι 2 επιβάτες και ο οδηγός του αυτοκινήτου, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 500 "αγανακτισμένοι πολίτες" οι οποίοι επετέθησαν εναντίον των κρατουμένων.

Στρατιώτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ στον αέρα και η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το πλήθος διαλύθηκε αλλά συγκεντρώθηκε εκ νέου και αυτή την φορά επιτέθηκαν στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος του BDP (Κόμμα Ειρήνης και τη Δημοκρατίας) στην Dortyol και το πυρπόλησαν. Ζημιές και καταστροφές προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις σπίτια και αυτοκίνητα Κούρδων κατοίκων, επίσης αναφέρθηκαν και επιθέσεις εναντίον Κούρδων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου