Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εκεχειρία υπό όρους ανακοίνωσε το ΡΚΚ

«Η διαρκής εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί αν η Τουρκία σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, απελευθερώσει 1.700 πολιτικούς κρατούμενους και αρχίσουν διαδικασίες για ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο αξιωματούχος του PKK, Μποζάν Τεκίν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το PKK ανακοινώνει μία υπό όρους εκεχειρία, έως τις 20 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Τεκίν, από ορεινή τοποθεσία του Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέροντας ως λόγο αυτής της απόφασης τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγες μέρες μετά την ανατίναξη ενός αγωγού στη νοτιονατολική Τουρκία ο οποίος μεταφέρει ιρακινό πετρέλαιο.

Ερωτηθείς εάν οι αντάρτες θέτουν στο στόχαστρό τους αγωγούς, ο Τεκίν είπε: «Ναι, οι στρατιώτες μας το έχουν κάνει αυτό. Είναι μέρος της αυτοάμυνάς μας. Το πετρέλαιο δεν συνδέεται μόνο με την οικονομία αλλά έχει γίνει ένα όπλο εναντίον μας».

Ο Τεκίν είπε επίσης: «Πιστεύουμε πως μία εκεχειρία αυτήν την ώρα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την προώθηση μιας πολιτικής και ειρηνικής λύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου