Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για την στην πλατεία Ταξίμ στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης. Η οργάνωση αναφέρει ότι διεξήγαγε την επίθεση ως «πράξη εκδίκησης».

«Εμείς ως Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ενέργεια κατά της αστυνομικής δύναμης του τουρκικού φασισμού στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις 31 Οκτωβρίου του 2010» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν μίνιμπας της αστυνομίας. Η επίθεση του καμικάζι άφησε πίσω της 32 τραυματίες, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς.
Η κυβέρνηση Ερντογάν «έδειξε» από την πρώτη στιγμή ως υπαίτιους τους Κούρδους αυτονομιστές, ωστόσο το PKK αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην επίθεση και ανακοίνωσε παράλληλα παράταση της κατάπαυσης του πυρός έως τις προσεχείς γενικές εκλογές της Τουρκίας που αναμένεται να λάβουν χώρα τον Ιούνιο του 2011.

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου