Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Επίθεση Κούρδων ανταρτών σε τουρκικό φυλάκιο- 4 στρατιώτες νεκροί

Kούρδοι μαχητές του ΡΚΚ προσέβαλαν τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στην ανατολική Τουρκία κοντά στην πόλη της Nazimiye στην επαρχία Tunceli , σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις Τούρκους στρατιώτες και τραυματίζοντας δέκα άλλους.

Πρόκειται στη μεγαλύτερη επίθεση κατά του τουρκικού στρατού τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι και υπολοχαγός,  διοικητής του φυλακίου της στρατοχωροφυλακής.

Η επίθεση διεξήχθη τα ξημερώματα υπό άσχημες καιρικές συνθήκες (ομίχλη και βροχή). Λόγω ακριβώς αυτών των συνθηκών, τα επιθετικά ελικόπτερα Cobra του τουρκικού στρατού, δεν μπόρεσαν να παρέμβουν.

Οι στρατιώτες που τραυματίστηκαν ελαφρά διακομίστηκαν στο Κρατικό νοσοκομείο της Dersim και δύο στρατιώτες των οποίων η κατάσταση είναι σοβαρότερη με ελικόπτερα διακομίστικαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Elazig.

Πολύ αργότερα κατέφθασαν ενισχύσεις, όμως οι Κούρδοι αντάρτες είχαν ήδη καταφύγει σε δασώδη περιοχή. Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών τα στρατιωτικά ελικόπτερα άρχισαν να πετούν στην περιοχή και να πλήττουν καταφύγια μαχητών του PKK , ενώ στην περιοχή ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου