Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Σφοδρές μάχες στο Κουρδιστάν. Ανακοίνωση του HPG

Περισσότεροι από δεκαπέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες κατά τις συγκρούσεις με αντάρτες του ΡΚΚ στο Κουρδιστάν.

Από έκρηξη βόμβας στην περιοχή Γιουκσέκοβα στο Χακάρι στο τουρκικό Κουρδιστάν, σκοτώθηκε άλλος ένας στρατιώτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο, οι Κούρδοι αντάρτες αναφέρουν ότι την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε επιχείρηση του τουρκικού στρατού και οι θέσεις τους δέχθηκαν σφοδρό βομβαρδισμό από ελικόπτερα και όλμους, πράγμα που τους ανάγκασε να εμπλακούν σε σφοδρές μάχες επί δύο ημέρες.

«Συνολικά 15 στρατιώτες του εχθρού σκοτώθηκαν στην διάρκεια των μαχών που σημειώθηκαν σε πέντε περιοχές την 6η και την 7η Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις συγκρούσεις, αναφέρει το ανακοινωθέν, σκοτώθηκαν δύο Κούρδοι αντάρτες.

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις ακολούθησαν τους Κούρδους αντάρτες στο έδαφος του Βορείου Ιράκ και έπληξαν «στόχους» χρησιμοποιώντας επιθετικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η κυβέρνηση του Ιράκ διαμαρτύρεται έντονα για τις συνεχείς εισβολές του τουρκικού στρατού στο έδαφος της χώρας με στόχο την εξόντωση μελών του PKK. Το Φεβρουάριο του 2008, ο Τουρκικός στρατός είχε πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στην οποία είχαν λάβει μέρος πάνω από 10.000 άνδρες.

Το ΡΚΚ μάχεται κατά του Τουρκικού κράτους από το 1984, σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει 40.000 ζωές για τα δικαιώματα των 20 εκατ. Κούρδων που ζουν στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου