Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Από φίλια πυρά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του τουρκικού φυλακίου

Από πυροβολισμό Τούρκου στρατιώτη και όχι από Κούρδους αντάρτες σκοτώθηκε ο υπολοχαγός επικεφαλής του φυλακίου Αμπαλί στο Λίτσε του τουρκικού Κουρδιστάν, την 1η Μαΐου.

Το επιτελείο των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι ο υπολοχαγός δέχθηκε τα πυρά Τούρκων στρατιωτών καθώς επέστρεφε από αναγνωριστική επιχείρηση κατά δυνάμεων του ΡΚΚ. Στο ίδιο σημείο τραυματίστηκαν και δυο Τούρκοι στρατιώτες.

Η ανακοίνωση του HPG αναφέρει:

"Οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα που συνέβησαν την 1η Μαΐου στο φυλάκιο Αμπαλί του Λίτζε, στο νομό Αμέντ (Άμιδα, Ντιγιαρμπακίρ), κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ένας υπολοχαγός και τραυματίστηκαν δυο στρατιώτες.

Το περιστατικό συνέβη όταν ομάδα στρατιωτών επέστρεφε στο φυλάκιο από επιχείρηση αναγνώρισης και οι άντρες του φυλακίου άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που επέστερφαν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο τουρκικός στρατός και τα τουρκικά ΜΜΕ που διεξάγουν τον ανορθόδοξο πόλεμο εναντίον μας, παραποιούν τα γεγονότα και τα παρουσιάζουν αλλοιωμένα στην κοινή γνώμη. Ο λαός μας θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην δίνει σημασία σε τέτοια δημοσιεύματα, αν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου