Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Σύλησαν τα πτώματα Κούρδων ανταρτών, επεισόδια σε όλη την Τουρκία

Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι διαδηλωτές που την Κυριακή συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο Ντιγιάρμπακιρ της Νοτιανατολικής Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις Ο λόγος για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι ότι δυνάμεις ασφαλείας πριν παραδώσουν στις οικογένειές τους τις σορούς σκοτωμένων μελών του ΡΚΚ, τις είχαν ακρωτηριάσει.

Οι σωροί μαχητών του PKK που έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση σε στρατιωτικό τουρκικό φυλάκιο Beyyurdu ( Bidav ) στην περιοχή Χακάρι παραδόθηκαν στους συγγενείς τους για να ταφούν.

Έκπληκτοι οι συγγενείς των νεκρών Κούρδων διαπίστωσαν ότι οι σωροί έφεραν πολλά χτυπήματα από μαχαίρι, ότι τα μάτια πολλών από αυτών είχαν αφαιρεθεί, μια σωρός ήταν αποκεφαλισμένη και πολλές σωροί είχαν κυριολεκτικά πολτοποιηθεί από τα χτυπήματα.

Το γεγονός αυτό ξεχείλισε για μαι ακόμη φορά την οργή του Κουρδικού Λαού ο οποίος διακήρυξε σε όλα τα επίπεδα ότι η βία του τουρκικού κράτους και παρακράτους δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή. Κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών αυτών.

Το τουρκικό κράτος κινητοποίησε τους γνωστούς κατασταλτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία της Τουρκίας και όχι μόνο στο Κουρδιστάν ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας. Κούρδοι διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα ενώ η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί κάθε μέσο, αντλίες νερού, δακρυγόνα, για να τους διαλύσει.

Για μια ακόμη φορά το Τουρκικό κράτος και το τουρκικό παρακράτος έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από αυτό του πιο πρωτόγονου και βάρβαρου φασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου