Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Παρακρατικές ομάδες Τούρκων δολοφόνων κατά του ΡΚΚ

Τους ονομάζουν «άνδρες ειδικών κλιμακίων». Στην πραγματικότητα δεν είναι άλλο από ομάδες πληρωμένων εκτελεστών, που έχουν ως αποστολή την δολοφονία στελεχών και συμπαθούντων Κούρδων του ΡΚΚ, στην Τουρκία.

Με εντολή της κυβέρνησης, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθηνσης Ασφάλειας, ο τουρκικός στρατός στρατολόγησε άλλους 600 εθελοντές «άντρες ειδικών Κλιμακίων», οι οποίοι είναι νυν και πρώην καταδρομείς, στοιχεία του υποκόσμου και φανατικοί Τούρκους εθνικιστές.

Οι ομάδες αυτές έγιναν γνωστές από μεγάλο αριθμό απαγωγών κα εκτελέσεων χωρίς δίκη Κούρδων αγωνιστών, που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός κατά την δεκαετία του 1990.

Οι πόλεις που θα αναπτυχθούν, αυτές οι ομάδες, είναι το κουρδικό Χακάρι, Van , Σιρνάκ , Dersim , Ντιγιαρμπακίρ καθώς και στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, όπως Tokat και Giresun

Αυτήν την περίοδο οι ομάδες στελεχώνονται από 300 παρακρατικούς στο Χακάρι , 130 στο Σιρνάκ , 210 και 225 σε Dersim και Ντιγιάρμπακιρ.

Ο αριθμός των εθελοντών που προθυμοποιούνται να συμμετάσχουν στα κλιμάκια αυτά, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας είναι πάνω από χίλια άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου