Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Και δεύτερη ανατίναξη αγωγού στην Τουρκία

Ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου της τουρκικής εταιρείας Botas, οκτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα Ιράν – Τουρκίας, στο χωριό Topçatan της πόλης Doğubayazıt.

Η έκρηξη, που προκλήθηκε στις 00:05 της Τετάρτης, έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών. Η ένταση της ήταν τέτοια που πολλοί κάτοικοι ανέφεραν ότι πίστεψαν ότι πρόκειται για σεισμό μεγάλης έντασης.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία είναι ορατή σε απόσταση 45 χιλιομέτρων καθώς οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 100 μ. Προσωπικό της εταιρείας BOTAS κατάφερε μετά από μια ώρα περίπου να μειώσει την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό και αυτό επέτρεψε την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αστυνομικών έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της επίθεσης. Η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σημαντικές οικονομικές απώλειες καθώς ο αγωγός θα μείνει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αίτια της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατίναξη του αγωγού με εκρηκτικά. Είναι η τρίτη πράξη σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου