Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Εκρηκτική η κατάσταση στο Κουρδιστάν-«Μπαράζ» επιθέσεων με νεκρούς στρατιώτες

- Δύο μόνιμοι λοχίες του τουρκικού στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν εξεράγη τηλεχειριζόμενη νάρκη την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Η έκρηξη έγινε κοντά σε μπλόκο ανταρτών του ΡΚΚ οι οποίοι εκτελούσαν ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

- Το ίδιο βράδυ, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες σε συγκρότημα όπου στεγάζεται το κτίριο της αστυνομίας και κατοικίες των αστυνομικών, στην κωμόπολη Τάτβαν, του νομού Μπίτλις.

- Στο δρόμο Τούντζελι-Οβατζίκ, ενώ διερχόταν στρατιωτική φάλαγγα, εξεράγη τηελχειριζόμενη νάρκη που ήταν θαμμένη στην άκρη του δρόμου. Από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας βάθους ενός και διαμέτρου τριών μέτρων. Δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

- Στην κωμόπολη Τζίζρε, του νομού Σιρνάκ, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας νεαροί έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Επίσης, έμποροι και καταστηματάρχες έκλεισαν τα καταστήματά τους στις πόλεις Σιρνάκ, Ιντίλ, Τζίζρε και Σιλώπη, ως εκδήλωση συμπαράστασης στα μέλη της Συνέλευσης Δημοκρατικής Κοινωνίας (Demokratik Toplum Kongresi, DTK) που συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών, στο Ντιγιαρμπακίρ, με αντικείμενο την ανακήρυξη της Δημοκρατικής Αυτονομίας της περιοχής του Τουρκικού Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου