Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Απολογισμός του κεντρικού επιτελείου του HPG, για τον μήνα Ιούλιο

Το HPG έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό των στρατιωτικών συγκρούσεων με τον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο. Το επιτελείο των ανταρτών τις χαρακτηρίζει ως «μεσαίας έντασης πόλεμο», ο οποίος ξεκίνησε μετά την άρση της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει το ΡΚΚ στις 1 Ιουνίου 2010.

Έτσι, και σύμφωνα με το ανακοινωθέν, κατά τον μήνα Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν γενικά 64 επιθέσεις. Από αυτές 11 έγιναν από δυνάμεις των ανταρτών, ενώ σε 45 ανέρχονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, πολλές εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τον Ιούλιο η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε 7 επιδρομές (2 στο Xakurke, 1 στη Xinere, 1 στο Cukurca / Χακάρι, 1 στο Besta / Σίιρτ, 2 στην Gabar / Σιρνάκ).

Επίσης σε 55 περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκαν από τον στρατό βομβαρδισμοί με πυροβολικό και όλμους (20 Haftanin, 11 Zagros, 15 Zap, 1 Σιρνάκ / Cudi, 2 Semdinli / Χακάρι, 3 Γιουκσέκοβα / Χακάρι, 3 Cukurca / Χακάρι).

Πραγματοποιήθηκαν 3 σαμποτάζ του HPG, σε αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ συνολικά καταστράφηκαν 23 θέσεις του τουρκικού στρατού.

Οι απώλειες

Σε ότι αφορά τις απώλειες, έχουν σκοτωθεί 174 στρατιώτες και 9 αστυνομικοί. Οι αντάρτες, κατέσχεσαν οπλισμό του στρατού, μεταξύ των οποίων 22 πολυβόλα MG-3, τουφέκια G-3 και άλλο υλικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κεντρικού επιτελείου του HPG, κατά τις μάχες σκοτώθηκαν 38 αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου