Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη επίθεση προετοιμάζει ο τουρκικός στρατός

Ο τουρκικός στρατός προετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), καταγγέλλει το ΡΚΚ.

Όπως αναφέρει η οργάνωση Kurdish Democratic Confederalism (KCK), η οποία θεωρείται πολιτικό σκέλος του ΡΚΚ, λόγω της κατάπαυσης του πυρός, οι αντάρτες προσέχουν ιδιαίτερα ώστε να αποφύγουν συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό.

Ωστόσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις στρατιωτικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας στο έδαφος του Ιράκ, αναφέρει το KCK.

Η Άγκυρα προσπαθεί να υπονομεύσει την εκεχειρία συλλαμβάνοντας Κούρδους πολιτικούς και κλείνοντας δύο κουρδικές εφημερίδες.

Το KCK επικρίνει δριμύτατα την συζήτηση περί εκτέλεσης της θανατικής ποινής που έχει επιβληθεί στον Α. Οτσαλάν, συζήτηση που χαρακτηρίζεται ως «προσβολή για τους Κούρδους».

Επίσης χαρακτηρίζει το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «φέρνουμε τη δημοκρατία» ως υποκριτικό, αφού δεν θέτει θέμα μείωσης του ορίου εισόδου στην Βουλή για τα κόμματα, που βρίσκεται στο 10%, αποκλείοντας έτσι την πολιτική εκπροσώπηση των Κούρδων στην Τουρκία.

Το KCK καλεί την κυβέρνηση να «αδράξει την ευκαιρία για ειρήνη» που δημιούργησε η κήρυξη εκεχειρίας από την πλευρά του ΡΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου